pühapäev, 16. veebruar 2014

Õhukesed pannkoogid vahukoore-toorjuustuvahuga






































Mmm, ühed tõeliselt head pannkoogid super-hea vahuga. Kui Sulle meeldivad õhukesed pannkoogid, siis on see retsept just Sulle! Tavaliselt teen pannkoogitaigna tunde järgi, kuid seekord otsustasin, et prooviks täpsete kogustega selle retsepti järgi ja nüüd võib öelda, et selle retsepti järgi hakkangi õhukesi pannkooke alati tegema. Samuti vahukoore- ja toorjuustusegu on mõnusalt kreemine ja sobib pannkookide juurde ideaalselt. Kõige peale veel niristatud vahtrasiirupit - parim pühapäevane hommikusöök.


Pannkoogid

2.5 dl piima
1.5 dl jahu
1 muna
1 spl suhkurt
1 tl vanillisuhkurt 
0.5 tl soola
praadimiseks õli

Sega kõik ained vispliga ühtlaseks. Selleks, et jahu tükki ei jääks, siis lisa osa piimast lõpus ja vispelda taigen läbi. Mina tegin taigna valmis juba eelmisel õhtul, kuid võib ka enne küpsetamist teha ning lasta taignal tunnike seista. Kuumuta pann ja prae pannkoogid, sain sellest kogusest 7 pannkooki.


Vahukoore-toorjuustuvaht

400 ml rõõska koort (35%)
150 g toorjuustu
maitse järgi suhkurt

Vahusta koor, kuni tekivad pehmed tipud. Sega toasoe toorjuust lusikaga vahule ning lisa segades vahukoorele, seejärel lisa suhkur ning vahusta kergelt läbi. Serveeri pannkookide kõrvale ning veel suurepärasema maitse jaoks nirista peale vahtrasiirupit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...