laupäev, 28. september 2013

Pirni-sinihallitusjuustu kook

Mulle on alati meeldinud uued ja põnevad maitsed. Juba mõnda aega tagasi sai käidud Kuressaares. Otsustasime mehega GOSpa restorani sööma minna ja seal menüüs nägin pirni-sinihallitusjuustu kooki, teadsin kohe, et pean seda proovima. Kui söödud sain, olin täiesti veendunud, et nüüd tuleb kodus koogitegu ette võtta, sest see oli lihtsalt midagi nii head. Sai siis ka ise see valmis meisterdatud ja peab tõdema, et see on endiselt üks huvitavamaid kooke, mida söönud olen. Minule meeldib tohutult, kuid on ka neid, kellele jääb koogi maitse võõraks.




Koogi põhjaks vajad

4 dl nisujahu
1 muna
0.5 dl suhkrut
125 g võid

Sega jahu ja suhkur ning sõtku segule külmad võitükid juurde, lisa muna ja vajadusel 1-2 spl külma vett. Suru tainas lahtikäiva vormi (24 cm läbimõõduga vorm) põhja ja äärtesse ning aseta 10-15 minutiks külmkappi. Seejärel eelküpseta põhi 200-kraadises ahjus ca 7 minutit.

Koogi sisu jaoks

3 keskmise suurusega pirni
150 g sinihallitusjuustu
3 muna
0,5 dl suhkrut
2 dl hapukoort

Puhasta ja viiluta pirnid. Klopi munad lahti, lisa hapukoor ja suhkur ning sega ühtlaseks massiks. Aseta eelküpsetatud koogipõhjale viilutatud pirnid ning sinihallitusjuustu tükid. Vala peale muna-hapukoore-suhkru mass. Küpseta 200 kraadises ahjus umb 25 minutit, kuniks kook on pealt kuldpruun. Enne söömist lasta koogil natuke jahtuda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...