Eesti Vabariigi aastapäeva puhul valmis väga mõnus juustukook, kus huvitava maitsenüansi annab Merevaigu sulatatud juust. Kook ise on lihtsalt suurepärane ja igati sobilik Vabariigi aastapäeva puhul lauale panna. Idee leidsin siit.
Põhi
75 g võid
soola
suhkurt
1 muna
2 spl hapukoort
1 tl küpsetuspulbrit
80 g nisujahu
80 g Grahamjahu (täistera nisujahu)
Vahusta või natukese soola ja suhkruga. Lisa muna, hapukoor ning viimasena küpsetuspulbriga segatud jahud. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külmkappi.
Täidis
1 tl vanillisuhkurt
1.5 dl suhkurt
2 spl kartulitärklist
400 g Merevaigu sulatatud juustu (naturaalne)
4 muna
pisut sidrunist ja laimist pressitud mahla
Täidise valmistamiseks sega vanillisuhkur, suhkur ning kartulitärklis. Seejärel lisa sulatatud juust ning sega korralikult läbi. Viimasena sega taigna hulka munad ning maitsesta sidruni-laimi mahlaga.
Suru koogipõhi küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (22 cm läbimõõduga) põhja ja äärtele. Vala põhja peale täidis ning küpseta 175 kraadi juures umb. 45 minutit või seni kuni kook on pealt kuldpruun. Parim üleöö külmkapis seisnuna.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar