reede, 7. veebruar 2014

Kodutehtud halvaa






































Hommikul kohvitassi taga surfasin netis natuke ringi ja sattusin Ragne blogisse ja nägin seda halvaa retsepti. Oli olemas ka purk tahiinit, millega ei osanudki väga midagi peale hakata. Olles suur halvaasõber ei läinud otsustamiseks minutidki ja juba hakkasin halvaad tegema. Väga lihtsalt ja kiirelt see valmis saigi. Tänud Ragnele selle vahva retsepti eest. Halvaa ise tuli väga maitsev. Olgugi, et olen suur magusasõber, siis ehk tuli liigagi magus, aga kohvitassi kõrvale väga hää.


Halvaale võid juurde lisada kõike meelepärast - seemneid, pähkleid, kuivatatud puuvilju, kakaod - täpselt oma maitsele vastavalt. Soovitus, kuidas halvaad säilitada oleks, kuivakindlalt ning külmkapis.







Sain umb 400 g

2 dl tahiinit
2 dl suhkrut
6 spl vett
soovi korral pähkleid, seemneid lisaks 

Suhkur ja vesi panna pannile ning lasta suhkrul madalal kuumusel sulada, aeg-ajalt segades. Kui suhkur on sulanud, siis tõsta pann tulelt ja lisada tahiini. Sega korralikult ühtlaseks massiks. Soovi korral lisada juurde veel meelepäraseid lisandeid. Aseta halvaasegu toidukilega vooderdatud säilituskarpi. Tõsta toidukile ääred halvaa peale ja lase mõned tunnid jahedas taheneda.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...