Kui esimest korda müslit tegin, teadsin, et poest enam seda kraami kunagi ei osta. Hämmastavalt lihtne on kodus müslit teha ja võimalusi, mida lisada lõputult. Enda kogemusest võin öelda, et kui segu ahju pandud, siis pigem mine juba 7 minuti pärast müslit segama kui 15 minuti pärast, ise suutsin esimese müsli ilusasti mustaks küpsetada :)
Purgitäie müsli jaoks vajad
130 g täisterakaerahelbeid
35 g kookoshelbeid
30 g päevalilleseemneid
30 g kooritud kõrvitsaseemneid
85 g mett (magusama soovi korral rohkem)
50 ml vett
kaneeli
jahvatatud nelki
ingverit
Sega kausis kuivained kokku, lisa maitse järgi kaneel, jahvatatud nelk ja riivitud ingver. Kokku segatud kuivale massile lisa mesi ja vesi. Sega veelkord ühtlaseks massiks ja puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta iga 15 minuti tagant segades umbes 40 minutit, 150 kraadises ahjus. Lase segul ahjus, lahtise ahjuuksega, jahtuda. Täielikult jahtunud müsli kalla säilituspurki.
Serveeri piima või jogurtiga. Alati võib juurde lisada meelepäraseid puuvilju, marju, vahtrasiirupit, mett.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar