Pühapäev on alati justkui ideaalne küpsetamispäev. Hommikul jalutasin vanaemale külla ja sealt lahkudes sain suure kausitäie ploome kaasa. Niisiis mõtlesin, et kõike ei jõua küll ära süüa ja mõned ploomid tuleb kuskile koogi sisse sokutada. Otsisin siis retsepti ja leidsin selle, Ploomi clafoutis, mille mugavdasin enda järgi.
Väga magus kook ei tule, pigem mahe ja hapukas. Kook kadus nelja näljase poolt vähem kui poole tunniga.
Väga magus kook ei tule, pigem mahe ja hapukas. Kook kadus nelja näljase poolt vähem kui poole tunniga.
Koogi tarvis läheb
500 g kollaseid ploome
2 muna
1 tl vanillisuhkur
50 g kookospalmisuhkrut
150 ml piima
50 ml kaerapiima
30 g tatrajahu
90 g nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
Kuumuta ahi 175 kraadini. Lõika ploomid pooleks ning eemalda ploomikivid.
Vooderda ahjuvorm küpsetuspaberiga ja aseta ploomid vormi (22
cm läbimõõduga ümmargune koogivorm). Vahusta munad, suhkur ja
vanillisuhkur miksriga vahuks. Lisa vahustamist jätkates munavahule kaerapiim ja tavaline piim. Sega kokku erinevad jahud ja küpsetuspulber ning lisa see ettevaatlikult
(pidevalt lusikaga segades), muna-jahu-piimasegule. Kalla taigen
ploomidele ning küpseta kuni küpsetis on pealt kuldpruun (minu ahjus läks umb 40 min).
Serveerisin fariinsuhkru ja vaarikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar