kolmapäev, 25. september 2013

Juustukeeks tatrajahuga

Olen ammusest ajast olnud Ragne toidublogi jälgija ja fänn. Ilmselt ka natuke seetõttu, et tema blogi oli esimene põhjalikum toidublogi, mille peale sattusin ja sellest ajast saadik olen vaikselt tema toimetamisi jälginud.
Sealt leidsin ka selle vahva retsepti, mille jällegi enda järgi natuke ümber tegin. Tuleb tõdeda, et tohutult maitsev juustukeeks ja ainuke kurb asi selle juures oli see, et keeks kadus imekiirelt. Ei jõudnud isegi korralikult maha jahtuda. 
































Vaja läheb

1 muna
0.5 tl soola
0.5 tl kookospalmisuhkrut
40 g taluvõid
90 g maitsestamata jogurtit
120 g tatrajahu
1 tl paprikapulbrit
0.5 tl küpsetuspulbrit
50 g Saare juustu (kauavalminud)
50 g riivitud juustu
vajadusel natuke vett

Vahusta muna soola ja suhkruga. Lisa sulatatud või, jogurt ning küpsetus- ja paprikapulbriga segatud tatrajahu. Sega ühtlaseks massiks ning lisa veel mõlemad riivitud juustud. Kuna minul jäi taigen väga paks, siis lisasin segades veel juurde 50 g vett. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (kasutasin väikest, mahult 1 l) ja küpseta 175 kraadi juures umb 30 min.  



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...