kolmapäev, 25. september 2013

Lihtne rohke juustuga lahtine pirukas

Olen suur-suur juustusõber, seetõttu otsin tihti ka vastavalt sellele juustuseid retsepte. Seda lahtist pirukat olen mitmeid kordi juba teinud ja söönud, kuid nüüd katsetasin natuke uutmoodi. Välja tuli väga hea. Sobib neile, kes ei soovi kasutada nisujahu. 



Väikese lahtise piruka jaoks

150 g riivitud juustu
45 g taluvõid
4 küüslauguküünt
2 spl maitsestamata jogurtit
3 spl tatrajahu
2 muna
200 g kodujuustu (kasutasin 0,1%)
tomat
sool
pipar
pizzamaitseaine

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sulata või, seejärel lisa segades jogurt, munad, tatrajahu, kodujuust, riivitud juust ning lisaks pressi segusse küüslaugupressiga küüslauk. Maitsesta soolaga ning kalla segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse vormi (18cm). Viiluta tomatid ja aseta pirukale, peale puista musta jahvatatud pipart ja pizzamaitseainet. Küpseta 200 kraadises ahjus 20-25 min, kuni pirukas on pealt kuldkollane. Enne vormist välja võtmist lase veidi jahtuda.
Maitseb hea nii soojalt kui külmalt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...