esmaspäev, 28. märts 2016

Riisi-läätsepada

Ei osanud seda toitu kuidagi nimetada kui et, pada sobib küll. Tegemist on mõnusa ja kõhtutäitva roaga, mille valmistamine ei ole keeruline. Sellest kogusest saab suure potitäie, pakun, et umbes kaheksale inimesele, kuid kahepeale jätkub mitmeks päevaks :)



Valmistamiseks vajad

3 dl riisi (kasutasin täistera)
2 dl punaseid läätsesid
2 küüslauguküünt
pool sidrunit
2 purki purustatud tomateid
1 purk kookospiima
1 tl karri
1 spl kurkum
1 spl jahvatatud vürtsköömneid
1 tl kaneeli
soola, pipart
2 spl õli 

Pane riis keema. Samal ajal teises potis kuumuta õli ja lisa karri, kurkum, kaneel ja vürtsköömned ning kuumuta minuti jagu. Seejärel lisa purustatud küüslauk ja läätsed ning kuumuta veel mõned minutid. Vala potti kookospiim ja purustatud tomatid, sega ja kuumuta tasasel tulel 10 minutit, seejärel lisa sool, pipar ja sidrunist pigistatud mahl ja hauta tasasel tulel ning lisa läätsepaja hulka riis ja hauta kogu kupatust nii kaua kuniks läätsed ja riis on pehmed. Vajadusel maitsesta veel. Eriti hästi maitseb kui lasta toidul pärast valmimist pool tunnikest kaane all seista ja siis serveerida.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...