esmaspäev, 11. jaanuar 2016

Risoto kookospiima, seente ja küüslauguga

Lõpuks saan jälle ühe retsepti siia kirja. Tuleb öelda, et see on vist kõige parem soolane toit, mis ma teinud olen, tõsiselt hea, rammus ja tervislik ning meheraas kiitis ka taevani :) Igastahes teha on seda lihtne, võtab lihtsalt veidi aega, kuid on seda väärt. Algne retsept siit

Sellest kogusest saavad kaks inimest paar päeva söönuks :)

1.5 kruusitäit risotoriisi
1 purk kookospiima
karp šampinjone
küüslaugusoola
3 väikest punast sibulat
3 küüslauguküünt
1 puljongikuubik
veidi soola ja pipart
vett
1-2 spl võid
200-300 ml valget veini
100 g parmesani ja veidi peale raputamiseks

Tükelda sibul, küüslauk, seened. Pane suuremasse potti võid ning prae sibul ja küüslauk, lisa seened ja veidi soola, kuumuta paar minutit ja lisa valget veini, umb 150 ml. Kuumuta paar minutit ning lisa seejärel riis, riisile vala peale kruusitäis vett ning lisa puljongikuubik, kuumuta veidi, lisa juurde ülejäänud vein, soolad, piprad, kookospiim. Kuumuta vaikselt pidevalt segades. Lisa iga mõne aja tagant veidi vett ja sega kogu aeg, riis peab vedelikku sisse imama ja lisa vett ja sega niikaua kuni riis on mõnusalt pehme ja tekstuur kreemjas, lisa vajadusel juurde soola. Minul võttis kogu see vee lisamise ja segamise protseduur aega 45 min - tund. Kui näed, et risoto hakkab valmima, siis lisa parmesan ja sega kuni juust sulanud. Serveerimisel raputa veidi juustu peale. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...