esmaspäev, 28. märts 2016

Mmmmm, juustune, võine ja krõbe. Juustusai.


Mõnda aega tagasi jäi mulle silma see retsept ja kui poes märkasin seda mõnusat ümmargust saiapätsi, teadsin, et kasutusse see nüüd läheb. See on üks mõnus, küüslaugune, maitsekas, võist läbi imbunud ja juustune amps. Mõnikord võib ju :) Sõime mehega kahekesi korraga selle pätsi ära, maitses väga hea.


Vaja läheb

1 ümmargune krõbeda koorikuga saiapäts
120 g Saaremaa või päikesekuivatatud tomatitega, sulatatuna
4 küüslauguküünt, purustatuna
poole sidruni mahl
pipart
soola näpuotsaga
1 pk Kadaka suitsujuustu küüslauguga

Sega sulavõiga küüslauk, sidrunimahl, pipar, sool. Lõika saiale ristipidi lõiked sisse, kuid nii, et saia põhi jääb lahti lõikamata. Määri võisegu süvenditesse ja seejärel lisa juustuviilud lõigatud vahedesse, mina panin niipalju kui vähegi võimalik oli. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata sai fooliumiga ja küpseta 15 minutit, seejärel võta foolium ära ja küpseta niikaua kuni tekib ilus kuldne koorik, ca 5-10 minutit. Serveeri kohe. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...