neljapäev, 8. jaanuar 2015

Õunakook magusamaiale


Selle koogi küpsetasime valmis tööl koos noortega ning kõik kiitsid ja panen retsepti ka siia kirja:) Retsept on pärit siit. Kirjeldaks kooki sõnadega: magus, mahlane, krõmpsuv - nagu mu kolleeg ütles:).
Koogi küpsetamine on lihtsamalt lihtsam.

Koogi jaoks vajad

150 g taluvõid
1 pk Juubeli tordipulbrit
4 suuremat õuna (Jonagold, poest)
1 dl jahu
1 dl fariinsuhkurt

Vooderda koogivorm (26-28cm läbimõõduga) küpsetuspaberiga. Laota terve pakk tordipulbrit põhja peale. Põhjale lao 120 g taluvõid õhukeste viiludena. Puhasta ja viiluta õunad ja laota põhjale. Katte jaoks näpi kokku 30 g võid, jahu ja fariinsuhkur ning vala ühtlaselt õuntele.
Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit. Naudi soojalt. Eriti hästi sobiks näiteks vaniljejäätisega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...