teisipäev, 30. detsember 2014

Porgandipüreesupp ingveri ja küüslauguga



See retsept sündis väga juhuslikult. Lihtsalt panin külmkapist leitud asjad kokku ja no tõepoolest, see püreesupp sai imehea. Veidi magus, samas soolane, samas veidi vürtsine ja tundub väga kreemine. Proovin siia enam-vähem kogused kirja panna, kuid tegin tunde järgi. 
Ühele

200 g kooritud porgandeid
pool puljongikuubikut
350 ml vett
1 cm pikkune ingveritükk
1 küüslauguküüs
120 g kodujuust

Lõika porgand väiksemateks tükkideks ning pane potti, lisa puljongitükk, vala peale nii palju vett, et porgandid oleks veega kaetud ning keeda veidi aega porgandeid, umbes 5-10 minutit (sõltub porganditükkide suurusest). Lisa juurde ülejäänud vesi, mis on eelnevalt keema aetud ja keeda veel umbes 10 minutit. Viimasena lisa potti paar minutit enne tulelt võtmist ingver ja küüslauk. Võta pott tulelt. Lisa kodujuust ning töötle saumiksriga mass läbi kuni tekib püree. Kui soovid võid lisada vett, et supp oleks vedelam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...