Vanaemal oli sünnipäev ja loomulikult oli see suurepärane põhjus, miks koogitegu ette võtta. Ja kuna ka esimene lumi on maha tulnud, siis väike piparkoogimaitse on juba igati sobilik :)
Kook on väga maitsev, kuid hoiatan, et kooki lõigata on suhteliselt ebamugav, sest on üpriski kleepuv ja pehme kook, kuid teised kiitsid ja kõigile maitses :)
Retsepti muutsin, kuid algse variandi leidsin siit blogist.
Kook on väga maitsev, kuid hoiatan, et kooki lõigata on suhteliselt ebamugav, sest on üpriski kleepuv ja pehme kook, kuid teised kiitsid ja kõigile maitses :)
Retsepti muutsin, kuid algse variandi leidsin siit blogist.
Koogi jaoks vajad
Põhi:
220 g piparkooke
9 sl kanget kohvi
50 hapukoort
Täidis:
9 sl kanget kohvi
50 hapukoort
Täidis:
2.5 pk heledat küpsist (Selga)
100 g halvaad
600 g kohupiimapastat
5 sl kanget kohvi
1 pk tumedat küpsist (Selga)
150 g hapukoort
100 g halvaad
600 g kohupiimapastat
5 sl kanget kohvi
1 pk tumedat küpsist (Selga)
150 g hapukoort
Serveerimiseks kasutasin mustsõstraid, punasõstraid ja kookoshelbeid.
Põhja valmistamiseks purusta piparkoogid
hästi peeneks. Lisa 9 sl kanget kohvi ja hapukoor. Sega mass ühtlaseks, vooderda koogivorm toidukilega ning suru
saadud mass lahtikäiva 24cm koogivormi põhja.
Täidise jaoks murra küpsised
väiksemaks (jäta nii suuremaid kui väiksemaid küpsisetükke). Haki halvaa
peeneks. Sega heleda küpsise puru kohvi, 600 g kohupiimapasta ja halvaapuruga. Vala segu piparkoogipõhjale. Haki ka tumedad küpsised väiksemaks ning sega 150 g
hapukoorega. Aseta segu koogile kõige peale.
Lase üleöö külmkapis seista. Serveeri kookoshelveste ja marjadega.
Paistab väga hea :)
VastaKustutaJaa, külalised kiitsid :)
Kustuta