esmaspäev, 8. september 2014

Sidrunikook - hapusõpradele


Mehe emal oli tulemas sünnipäev ja mees mõtles, et ta proovib ise kooki teha, koos minu abiga sai valmis sidrunikook, mille mees leidis siit. Ütlen ausalt, mulle see kook väga-väga meeldis. Mõnusalt kreemine ja suussulav ning vahelduseks magusatele kookidele oli see just ideaalne suutäis. Soovitan soojalt kui hapu vähegi meeltmööda on :)
NB! Kook lõika lahti alles jahtunult, mitte enne.



22 cm läbimõõduga koogivormile

Põhja jaoks

175 g jahu
70 g tuhksuhkrut
näpuotsatäis soola
140 g võid
1 munakollane
1 munakollane + spl piima (hilisemaks)

Täidise jaoks

5 muna
180 g suhkrut
150 ml vahukoort
2 sidruni riivitud koor ning mahl

Põhja jaoks sega omavahel kuivained, seejärel näpi sisse või ja viimasena lisa munakollane ning sõtku tainas ühtlaseks massiks kokku. Mässi tainas toidukilesse ning jäta 10-15 minutiks külmkappi. Suru tainas koogivormi põhja ning külgedele ja jäta 20 minutiks veel külmkappi seisma. Seejärel küpseta 190 kraadises ahjus 15 minutit, võta põhi ahjust välja, pintselda munakollase-piima seguga üle ja küpseta veel 5 minutit. Võta põhi ahjust, jäta veidiks jahtuma.

Täidise jaoks vispelda munad suhkruga kokku. Lisa hästi kergelt vahustatud vahukoor, siis sidrunikoor- ja mahl. Lase täidisel külmkapis veidikene seista ja vala eelküpsetatud põhjale. Küpseta kooki 150 kraadi juures üks tund. Seejärel võta ahjust lase jahtuda, eriti hea on veel järgmisel päeval :).
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...