neljapäev, 14. august 2014

Ülimalt koorene vanillijäätis


See jäätis on kordades parem kui poest ostetud jäts. Tegemist on mõnusalt rammusa ja koorese jäätisega ja jäätisemasinat vaja polegi. Retsepti leidsin siit.

Karbitäis

600 ml vahukoort
85 g suhkurt
1 vanillikaun
3 munakollast

Lõika vanillikaun noaga pikuti pooleks ning tõmba vanilliseemned kaunast välja. Pane vanilliseemned ja kaun vahukoorega potti ning kuumuta keemiseni. Seejärel lisa suhkur ja sega kuni suhkur on lahustunud. Võta pott tulelt. Vispelda munakollased kergelt vahtu ning lisa munakollastele paar lusikatäit kooresegu, seejärel vala munakollased potti. Lase segul jahtuda, kalla karpi ja pane külmikusse jäässe. Paari tunni pärast mikserda segu läbi, pane uuesti külma ning lase seista vähemalt 6 tundi.
Kui on soov lisada meelepäraseid lisandeid, siis lase jäätisel toatemperatuuril sulada, sega sisse lisandid ja pane jäätis vähemalt 30 minutiks külma.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...