Ema soovil sai nädalavahetusel valmis küpsetada kaks õunakooki. Möödas on ilmselt aastaid kui viimati koos kooki küpsetasime. Mõlemad koogid tulid maitsvad ja läksid kiiresti kaubaks :). Kook on hea ka järgmisel päeval, mõnusalt mahlane ja mandline. Retsepti leidsin siit.
Koogi jaoks vajad (vormi suurus 20x30)
90 g toasooja võid
250 g pruuni suhkrut
1 suur muna
225 g jahu
1 tl soodat
0.5 tl soola
2 tl kaneeli
250 g hapukoort
400 g õunatükke
100 g mandlilaaste
250 g pruuni suhkrut
1 suur muna
225 g jahu
1 tl soodat
0.5 tl soola
2 tl kaneeli
250 g hapukoort
400 g õunatükke
100 g mandlilaaste
Vahusta toasoe või suhkruga ühtlaseks kreemiks. Lisa muna ja vahusta edasi. Sega omavahel jahu, sooda, sool ja 1 tl kaneeli ning lisa jahusegu õrnalt segades või-suhkru-munasegule. Lisa hapukoor ja sega ühtlaseks taignaks. Seejärel lisa taignale puhastatud ja tükeldatud õunad. Kalla taigen küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Sega mandlilaastud 1 tl-täie kaneeliga ning puista taignale.
Küpseta 180 kraadises ahjus 35 minutit, kuni sissetorgatud puutikk jääb puhtaks. Enne koogi lahtilõikamist, lase vormis jahtuda.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar