neljapäev, 28. november 2013

Tatrajahupuder

Kuna avastasin, et mulle tõesti meeldib hommikuti putru süüa, siis olen nüüd katsetuste lainel, et mis puder see kõikse lemmikum võiks olla. Seekord katsetasin tatrajahust putru teha. Oli maitsev, kuid odrajahupuder meeldib mulle veidikese siiski rohkem. Tegemine on lihtne ja täidab hästi kõhtu. Lisaks veel tervislik ka :)


Kausitäis putru

35 g tatrajahu
300 ml vett
1 väike banaan
1 tl nisukliisid
50 g riivitud õuna
soovi korral serveerimiseks üleöö leotatud rosinaid

Pane vesi keema. Sega nisukliid tatrajahuga. Püreesta kahvliga banaan. Kui vesi on keema tõusnud lisa samaaegselt vispeldades jahusegu ning pidevalt segades keeda tasasel tulel paar minutit. Lisa püreestatud banaan ja riivitud õun. Keeda veel paar minutit ning seejärel võta pott tulelt ja lase kaane all 5 minutit haududa. Serveerida võid putru näiteks rosinatega :) 
Selliste putrude puhul võib alati soovi korral maitsestada näiteks kaneeliga, magusama tulemuse korral lisada mett. Samuti jõulude eel näiteks näpuotsaga kardemoni lisada. Võimalusi erinevateks maitseteks on lõputult.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...