laupäev, 9. november 2013

Manhattani toorjuustukook


Kuna homme on isadepäev, siis oli põhjust jälle küpsetada, hurraa-hurra :) Mõtlesin, et mida head seekord teha ja otsustasin toorjuustukoogi kasuks. Valituks sai Manhattani toorjuustukook, mida on ka kõvasti Nam-Namis kiidetud. Tõeliselt kreemine ja hõrk maiuspala.



Põhja jaoks vajad

115 g Digestive küpsiseid 
30 g võid
20 g kookosõli

Toorjuustukate

400 g Philadelphia toorjuustu
2 muna
65 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut 

Hapukoorekate

250 g hapukoort
2 spl suhkrut
0.5 tl vanillisuhkrut

Põhja jaoks sulata või ja kookosõli, purusta küpsised ning sega ühtlaseks massiks. Seejärel suru küpsise-võipuru küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi põhja (18 cm läbimõõduga). Seejärel aseta koogipõhi külmkappi.
Toorjuustukatte jaoks sega omavahel toorjuust, suhkur, vanillisuhkur. Seejärel lisa munad ja sega veelkord kõik ühtlaseks massiks. Koostisosad peaksid olema toasoojad, siis segunevad need omavahel paremini. Vala toorjuustusegu küpsisepõhjale ja küpseta 45 minutit, 140 kraadises ahjus. Igaks juhuks võid asetada ka ahju veevanni, et kook pealt pragunema ei hakkaks. Võta kook ahjust jahtuma. Segu peaks olema hüübinud, aga vormi liigutamisel keskelt veel võdisema.
Seniks kuni kook jahtub sega katte jaoks hapukoor, suhkur ja vanillisuhkur. Kui kook on umbes pool tundi jahtunud kalla segu ettevaatlikult koogile ja küpseta veel 8 minutit, 220 kraadises ahjus. Lase koogil täielikult jahtuda ja soovitavalt hoia üleöö külmkapis.
Serveeri näiteks marjade või moosiga. Mina kasutasin seekord füüsaleid.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...